Etusivu > Tunnista, oivalla ja tee -innovaatiokilpailu koululaisille > Tunnista, oivalla ja tee -innovaatiokilpailun ohjesivusto

Tunnista, oivalla ja tee -innovaatiokilpailun ohjesivusto

Täydennämme tälle sivustolle Tunnista, oivalla ja tee -innovaatiokilpailuun liittyviä ohjeita ja lisätietoja. Tietoja lisätään kilpailun lähestyessä ja sen aikana.

Kilpailutehtävä

Rakennettu ympäristö tarkoittaa kaikkea ihmisen rakentamaa, kuten rakennuksia ja infrastruktuuria. Se on elementti, joka on jokapäiväisessä läsnä ja vaikuttaa meihin monilla tasoilla. Juuri sen takia sitä tulee tarkastella ja arvioida kriittisesti.

Etsi ympäristöstäsi epäkohta, tai monia, joista valitset yhden jatkokehittelyä varten. Ota valokuvia epäkohdasta, tai dokumentoi sitä haluamallasi tavalla. Epäkohta voi sijaita oppimisympäristössäsi, esim. koulussa, koulun pihalla tai vaikka koulumatkalla. Epäkohdan tulee olla jotakin konkreettista ja liittyä tilaan, paikkaan, tai ympäristöön. Näiden raamien puittessa se voi olla skaalataan tai olemukseltaan mitä vain.

Mieti syitä miksi koet valitsemasi epäkohdan epäkohtana? Miksi kiinnitit siihen huomiosi? Onko se esimerkiksi huonosti toimiva, tylsä tai epäkäytännöllinen tai epähoukutteleva? Herättääkö se jotakin negatiivisia tunteita tai vaikeuttaako se toimintaa, koulutyöskentelyä tai oppimista? Millainen olisi parempi tai innostavampi ratkaisu epäkohtaan?

Suunnitteluohjeet

Kilpailualuetta ei ole tarkasti rajattu. Ehdotuksen tulee mielellään sijaita julkisessa tai puolijulkisessa tilassa, kuten koulussa, koulun pihalla tai julkisessa kaupunkitilassa.

Kilpailu tapahtuu prosessina, ja kilpailua arvoidessa huomiota kiinnitetään myös prosessissa kehittymiseen. Toivomme tiimien aktiivista osallistumista WhatsAppin ja yhteydenottolomakkeen kautta toimivaan webtyöpajaan, jossa työskentelyn etenemistä ohjataan sekä seurataan vaiheittain.

Mikäli osallistujat haluavat käyttää Innovarchin materiaalipankkia, tai toivovat lähiohjausta työskentelyynsä, järjestämme pyydettäessä kouluilla luokkakohtaiset lähityöskentelypajat, jossa työskentelyprosessia ohjataan asiantuntijoiden toimesta.

Oma kilpailuehdous toteutetaan ehdotuksen luonteelle soveltuvalla tekniikalla. Toteuttamistapoja voi olla esimerkiksi pienoismalli, animaatio, piirros, maalaus, videoteos, sähköinen 3D-malli tai yhdistelmä näistä.

Innovarchin materiaalipankki on käytössä lähityöskentelypajojen aikana, mutta myös omien materiaalien käyttö mielikuvituksen rajoissa on vapaasti sallittua. Kierrätysmateriaalien käyttö lasketaan positiiviseksi hyödyksi töitä arvioidessa.

Materiaalipankki pitää sisällään mm. tekstiilimateriaaleja, muovailumassaa, puutikkuja, metallilankoja sekä veräjä ja liimaa.

Työn lopputuotos saa olla joko fyysisessä tai sähköisessä muodossa (kuva-, video- ääni- tai 3D-tiedostona).

Tarvitsetko sparrausapua tai lisätietoja? Jätä yhteydenottopyyntö tai ota meihin yhteyttä WhatsAppissa.

Onko sinulla kysyttävää kilpailusta tai tarvitsetko sparrausapua? Voit jättää yhteydenottopyynnön asiantuntijoillemme täyttämällä alla olevan lomakkeen tai ottamalla yhteyttä WhatsAppissa. Pyrimme vastaamaan viesteihin ja yhteydenottopyyntöihin yhden arkipäivän sisällä.

Anne Riikonen
Sisustusarkkitehti SIO
044 7788 601

Liisa Isotupa
Arkkitehti yo
044 7688 428