Etusivu > Palvelut > Oppimisympäristö+

Oppimisympäristö+

Me uskomme, että tilalla on väliä.

Mutta vielä enemmän on väliä sillä, miten tilaa käytetään.

Me suunnittelemme koulujen toimintaa, emme seiniä.

Oppimisympäristö+ on koulujen muotoilupalvelu

Avoimet ja muunneltavat tilat tukevat uuden opetussuunnitelman mukaista oppimista. Olemassa olevan koulunkin voi muokata nykyvaatimusten mukaiseksi avoimeksi oppimisympäristöksi.

Oppimisympäristö+ -palvelu on laadittu ennen kaikkea tätä tarkoitusta varten. Asiakkaitamme ovat koulut ja oppilaitokset, kaupungit ja kunnat sekä yksityiset koulutuksen tarjoajat. Teemme tarvittaessa kaiken suunnittelun käyttäjälähtöisesti, työpajoista ja konseptista aina valmiiseen sisustettuun kouluun saakka.

Vuorovaikutteisen prosessin keskiössä on toiminta, eivät seinät

Oppimisympäristön muotoilu on alusta loppuun vuorovaikutteinen prosessi, joka alkaa osallistamalla käyttäjät ja tärkeimmät sidosryhmät palvelumuotoilun keinoin, esimerkiksi työpajojen ja kartoitusten avulla. Tiivis yhteistyö käyttäjäryhmien kanssa takaa tilasuunnittelun ja pedagogiikan yhteensovittamisen.

Tunnistamme tilaajan ja käyttäjien tarpeet, suunnittelemme toimintatavan ja asetamme tavoitteet, joiden pohjalta tilat suunnitellaan. Kaiken keskiössä on toiminta, eivät seinät. Laadimme myös asiakkaan avuksi visuaalisen aikataulun, jonka avulla seurataan kuinka hanke etenee ja mitkä asiat tulee päättää missäkin vaiheessa.

Hyödynnämme kaikkia tarvittavia suunnittelualoja ja virtuaalimaailmaa

Lopputuloksena on terveellinen oppimaisema- ja työtilakonsepti, jonka suunnittelussa mukana ovat myös Vahanen-konsernin akustiikan ja sisäilman asiantuntijat. Hyödynnämme tilojen testaamisessa mahdollisuuksien mukaan cave- eli virtuaalimalliympäristöä.

1. Tiedonkeruu ja nykytilanne

Tunnistamme ja analysoimme koulun tilojen nykytilanteen ja muutostarpeen. Koulun toimijat osallistetaan palvelumuotoilun keinoin, mm. kartoituksin, kyselyin ja työpajoilla. Teemme kartoituksen teknisestä tilanteesta ja korjaustarpeista, mukaanlukien sisäilma, akustiikka jne.

2. Tavoiteltava tulevaisuus

Määrittelemme tavoiteltavat tulevaisuuden skenaariot ja asetamme päämäärät, niin taloudelliset kuin toiminnalliset.

3. Konsepti

Suunnittelemme oppimisympäristön toiminnalisen konseptin.

4. Miten perille

Kerromme millaisin askelin tulee edetä; aikataulu, toimenpiteet ja vaiheet – niin nopeat tehokkaat toimenpiteet kuin pitkän aikavälin suuremmat muutokset.

5. Jatkosuunnittelu

Laadimme suunnitelmat, tarpeen mukaan aina sisustusta myöten.

Tutustu referensseihimme täällä.

Lue myös blogikirjoituksemme:

 

Voimmeko olla jotenkin avuksi? Jätä yhteystietosi, niin otamme pikimiten yhteyttä!