Etusivu > Projektit > Kilpailut > Guggenheim-kilpailu

Guggenheim-kilpailu

Sijainti:Helsinki, Eteläranta
Vuosi:2014
Tyyppi:Kilpailuehdotus
Asiakas: Guggenheim-kilpailu

Toimistomme otti osaa Guggenheim-kilpailuun, ehdotuksemme perustui tulevaisuuden museoiden sisäisen käyttötarkoituksen miettimiseen ja ympäröivän kaupunkirakenteen huomioimiseen. Satama-alueen toiminnot otettiin osaksi rakennuksen eteläpuolelle jäävää kansirakennetta ja toimintoja, jolloin rakennusta käytetään ristikkäin eri toimintoihin. Kauppatorin suunnasta katutason sisäänkäynti vetää vierailijoita puoleensa ja tarjoaa heille mahdollisuuden kulkea rakennuksen sisällä kohti etelää. Rakennus elävöittää Helsingin rantaviivaa ja tuo siihen lisää vaihtoehtoisia käyttö- ja toimintapoja.

Rakenteellisesti toiminnot kiertyvät sisätilassa olevan ison päänäyttelysalin ympärille, joka toimii sisäisen liikenteen orientoivana hahmona. Itsekantava puuristikkojulkisivu avaa näkymät Eteläsatamaan ja antaa mahdollisuuden tutkia puun käyttöä isossa lasijulkisivussa. Kivijulkisivu yhdistää sen osaksi jo rakennettua ympäristöä.

Lue lisää
X