Etusivu > Projektit > Kasvatus ja opetus, Sisustus > Itä-Hakkilan päiväkoti

Itä-Hakkilan päiväkoti

Sijainti:Vantaa, Itä-Hakkila
Vuosi:2016
Laajuus:1746 brm2
Tyyppi:Uudisrakennus
Asiakas: Vantaan kaupunki

Itä-Hakkilan päiväkoti otettiin käyttöön syksyn 2016 alussa. Kaksikerroksiseen, betonirunkoiseen rakennukseen on suunniteltu tilat seitsemälle lapsiryhmälle. L-kirjainmainen massa on selkeä ja konstailematon, ja se rajaa viihtyisää leikkipihaa tiestä ja pysäköintialueesta. Pinkit ja kirkkaanpunaiset ikkunat piristävät rauhallista kokonaisuutta. Kaupunkikuvallinen aksentti on rakennuksen korkeimpaan kohtaan asettuva kahden kerroksen korkuinen sali komeine lasiseinineen.

Pihan puolelle jäsentyy avoin luhtikäytävä, jota reunustaa liimapuupilaririvi. Pilarit käärivät luhtikäytävän osaksi rakennusmassaa. Ne suojaavat ikkunoita liialta paahteelta ja nivoutuvat yhteen kuultokäsitellyn lomalaudoituksen kanssa; laudoitus toistaa pilarien rytmitystä. Idea 2-kerroksisesta luhtikäytävästä syntyi siitä, että osasta 2. kerroksen tiloja piti voida poistua suoraan ulos. Luhtikäytävää kehiteltiin edelleen sellaiseksi, että molempiin kerroksiin muodostuu suojaisaa leikkitilaa. Rakennuksen toisessa päässä, luhtikäytävän ja esikoululaisten tilojen yhteydessä, on lisäksi lasitettu parvekeosuus. Hämärän aikaan luhtijulkisivun säleikön läpi siivilöityvä lämminsävyinen valo valaisee pihaa ja rakennus erottuu pihan puolelta hohtavana maamerkkinä.

Pohjaratkaisu on tehokas ja johdonmukainen. Sali ja ruokailuaula sijaitsevat rakennuksen nivelosassa, kun taas ryhmien tilat on rauhoitettu siipiin. Henkilökunnan tilat ovat käytännöllisesti nivelosassa; sosiaali-, siivous- ja varastotilaa on toisen siiven kärkeen asemoidussa väestönsuojassa.

Innovarch vastasi kohteen pää-, arkkitehti- ja pihasuunnittelusta. Olimme mukana hankkeessa L2-vaiheesta alkaen; rakennus toteutettiin KVR-urakkana.
Valokuvat: Antti Hahl

Lue lisää
0
Connecting
Odota...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?
X