Etusivu > Projektit > Liikerakentaminen, Sisustus > Kauppakeskus Kaari, uudistus

Kauppakeskus Kaari, uudistus

Sijainti:Helsinki, Kannelmäki
Vuosi:2017
Laajuus:46 500 m2
Tyyppi:Uudistus
Asiakas: Niam Oy

Vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari sai elokuun lopussa 2017 uuden sisäilmeen ja samalla sen toiminnallisuutta parannettiin. Ensimmäisen ja toisen kerroksen välisiä yhteyksiä vahvistettiin ja keskeinen aulatila suunniteltiin entistä yhtenäisemmäksi kokonaisuudeksi. Toisessa kerroksessa olevia liiketiloja muokattiin niin, että kaikki liikkeet saivat näkyvyyden pääaulaan. Näkymiä avattiin liikkeitä muotoilemalla ja lasipintoja lisäämällä. Lisäksi keskukseen tuotiin isoja eläviä kasviseiniä ja puupintoja tuomaan lämpöä ja kotoisuutta.

Ensimmäisessä kerroksessa kahden käytävän väliin jäävien liikkeiden ilmettä pyrittiin muokkaamaan niin, että ne vaikuttaisivat olevan kappaleita yhdessä yhtenäisessä aulatilassa. Tämän vuoksi luotiin 4m korkeudelle kaikkialla läpimenevä visuaalinen vaakalinja, jonka yläpuoli tehtiin aineettoman valkoiseksi ja alapuoli verhoiltiin puupaneelein. Rajakohtaan asennettiin led-nauhavalaistus poistamaan katon ja seinän rajapinnan varjoisuutta. Alakatot vaihdettiin harmaista metallisälekatoista vaaleiksi pinnoiksi, alakaton valaisimet muutettiin led-paneeleiksi ja valoisuutta lisättiin merkittävästi.

Innovarch on suunnitellut Kauppakeskus Kaaren asemakaavasta aina toteutukseen ja uudistukseen asti. Kaari sijaitsee tunnetulla kauppapaikalla Kehä 1:n ja Kantelettarentien risteyksessä, jossa aiemmin sijaitsi vuonna 1973 rakennettu Suomen toiseksi vanhin hypermarketti.

Innovarch vastasi Kaaren uudistuksessa konsepti,- ja arkkitehtisuunnittelusta.
Valokuvat: Kuvio

Lue lisää