Etusivu > Projektit > Liikerakentaminen > Kauppakeskus Seppä

Kauppakeskus Seppä

Sijainti:Jyväskylä, Seppälä
Vuosi:2017
Laajuus:55 000 brm2
Tyyppi:Uudisrakennus
Asiakas: Skanska Talonrakennus Oy

Seppä, Jyväskylän suurin kauppakeskus sijaitsee Jyväskylän keskustan ja valtateiden 4 ja 9 läheisyydessä Seppälän kehittyvällä alueella. Kauppakeskus liittyy aulatilan kautta yhteen viereiseen Prismaan.

Vuokrattavia tiloja on 24 000 m2. Seppään sijoittuu yli 50 liikettä ja ravintolaa. Suurimmat toimijat ovat XXL, H&M sekä Halonen. Keskuksen toisessa kerroksessa on liike- ja toimistotilojen lisäksi tiloja Jyväskylän seurakunnalla.

Kauppakäytävä kiertää keskuksen ympäri kolmionmuotoisen reitin, jolloin kaikki liiketilat ovat asiakasvirran suhteen tasaveroisia. Kauppakäytävien risteyskohtiin avautuu kaupunkilaisten olohuoneiksi kaksi isompaa aukiota: Prisman liittymäkohdan ”Tori” ja kauppakeskuksen keskialueen tapahtumatori ”Paja”. Ravintola- ja kahvilatilat sijoittuvat torien sekä ravintolakadun alueelle.

Sisätilojen suunnittelussa lähtökohtana on ollut moderni, viihtyisä, valoisa ja toimiva kauppakeskus. Tärkeää on myös elämyksellisyys: vahvat värit symboloivat sepän työn tulen eri värisävyjä. Sepän pohjakerroksen pysäköintihallissa on kaikkiaan 580 autopaikkaa. Ekologista ajattelua edustavat sähköautojen latauspisteet ja pysäköintihallista löytyvät 130 polkupyöräpaikkaa sekä kauppakeskuksen katolle rakentuva yksi maan suurimmista aurinkovoimaloista. Rakennuksen julkisivujen pääaiheena on käytetty ns. supergrafiikkaa eli pinnan ylimittakaavaista graafista sommittelua. Pinta muodostuu harmaan eri sävyisistä peltikaseteista.

Valokuvat Kuvatoimisto Kuvio

Lue lisää