Etusivu > Projektit > Korjausrakentaminen, Liikerakentaminen > Kauppakeskus Stella ja Mikkelin kauppahalli

Kauppakeskus Stella ja Mikkelin kauppahalli

Sijainti:Mikkeli
Vuosi:2011
Laajuus:32 100 brm²
Tyyppi:Uudisrakennus, peruskorjaus
Asiakas: Koy Mikkelin Maaherrankatu 13 (Osuuskauppa Suur-Savo)

Kauppakeskus Stella sijaitsee Mikkelin keskustassa Hallitustorin laidalla korttelissa, joka on osa valtakunnallisesti merkittävää ympäristöä. Asemakaava ja alueen rakentuminen perustuvat C. L. Engelin 1837 laatimaan asemakaavaan. Kauppakeskus on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Korttelin sydän on 23 m leveä ja 45 m pitkä lasikatteinen Tähtitori. Kaupungin olohuoneena toimivan torin keskelle jää Mikkelin uusi kauppahalli ja siihen avautuvat kolmikerroksisen kauppakeskuksen liiketilat sekä kahvilat pöytäalueineen.

Rakennuksessa on noin 30 liiketilaa joista suurimpina Sokos, S-Market ja H&M.  Torin laidan suojelluissa peruskorjatuissa rakennuksissa on ravintolatiloja. Pohjakerroksen tasolla kauppakeskus liittyy torin alaiseen pysäköintilaitokseen.

Julkisivujen pääasiallinen materiaali on betonielementtien päälle tehty lämpörappaus. Porttirakennuksissa tutkittiin historiallisia kerroksia ja mm. julkisivujen väritys haettiin menneiltä vuosikymmeniltä.

Mikkelin kauppahalli muodostuu entisestä peruskorjatusta linja-autoaseman rahtiasemasta ja Stellan katetun torialueen sisään jäävästä uudisosasta. Rakennuksessa toimii viisi eri mm. lähiruokaa ja luomutuotteita myyvää yrittäjää. Kauppahallin kahviloiden pöytäalueet levittäytyvät Tähtitorille.

Innovarch vastasi kohteiden pää-, arkkitehti- ja sisäilmesuunnittelusta.
Valokuvat: Kuvio

Lue lisää
0
Connecting
Odota...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?
X