Etusivu > Projektit > Kasvatus ja opetus, Sisustus > Kruununhaan yläasteen koulu

Kruununhaan yläasteen koulu

Sijainti:Snellmaninkatu 18, Helsinki
Vuosi:2021
Tyyppi:Irtokalusteet
Asiakas: Helsingin kaupunki

Varhaisimmilta osiltaan vuonna 1899 valmistuneelle Kruununhaan yläasteen koululle toteutettiin peruskorjaus Arkkitehtuuritoimisto Kouvo & Partasen suunnittelemana, minkä yhteydessä uudistettiin myös koulun irtokalustus. Koulun henkeä ja rakenteellista mitoitusta kunnioittaen luokka- ja tilajako säilytettiin perinteisenä, lukuun ottamatta muutamia jakoseinällä tai -verhoilla jaettavia opetustiloja.
Tilajakojen perinteikkään ja arvokkaan linjan jatkumona myös kalustuksessa haluttiin pitäytyä selkeissä linjoissa. Suorakaiteen muotoiset ja eri korkuiset oppilaspöydät luovat kouluun peruskalustemassan, mitä elävöitettiin tilakohtaisesti isommilla ryhmätyöpöydillä sekä sohvakalusteilla. Monipuolisempaa kalustusta ja viihtyisyyttä haettiin etenkin ruokalaan sekä avoimempiin mattoluokkiin.

Kalustuksella haluttiin luoda kontrastia koulun alkuperäistä värimaailmaa heijastaville, erilaisille murrettujen vaalean keltaisten ja vihreiden sävyille. Kalusteiden tammiset ja mustat pinnat toistuvat niin luokka- kuin yhteistiloissakin. Käytäväalueille tuotiin lokerokalusteiden lomaan korkeaselkänojaisia sohvakalusteita, jotka ovat oivia lisäyksiä pienryhmätyöskentelylle sekä aulatilojen äänimaailmalle.

Koulun yli 100-vuotista historiaa, mukaan lukien sota-aikojen pommituksia, tuotiin esille käytäville sijoitetuissa valokuva-akustiikkatauluissa. Historian vastapainoksi tauluissa näkyy myös koulun nykypäivä ja erilaiset taidepainotukset: tanssi, musiikki ja design. Näin iäkkään koulurakennuksen historia ja nykyhetki nivoutuvat yhteen ja luovat nykyaikaiset puitteet työskentelylle ja oppimiselle.

Innovarch Oy vastasi hankkeen irtokalustesuunnittelusta.

Kuvat: Kuvio

Lue lisää