Etusivu > Projektit > Kasvatus ja opetus, Kilpailut > Mansikkalan koulukeskus

Mansikkalan koulukeskus

Sijainti:Imatra
Vuosi:2018
Laajuus:n. 16 500 kem2
Tyyppi:Kilpailu
Asiakas: Imatran kaupunki

Mansikkalan kouluskeskus -elinkaarihanke on Imatran kaupungin järjestämä tarjouskilpailu, johon Innovarch osallistui yhteistyössä LujaTalo Oy:n kanssa.

Mansikkalan koulukeskus on merkittävä julkinen rakennus näkyvällä paikalla Vuoksen rannalla. Rakennukseen sijoittuu kaikki kouluasteet varhaiskasvatuksesta lukioon sekä Eksoten palvelut, nuorisotoimen tilat ja monipuoliset liikuntatilat. Tilat on sijoitettu neljään kerrokseen. Kellarikerroksessa on pysäköintikellari sekä teknisiä tiloja, 1. – 2. kerroksiin sijoittuu varsinaiset toiminnot ja 3. kerrokseen on sijoitettu konehuoneet. Mansikkalan koulu on monitoimitalo, jossa useat käyttäjätahot ja henkilöryhmät kohtaavat eri vuorokauden aikoina. Tilat ovat lähtökohtaisesti monitoimitiloja.

Oppimissolut ja päiväkoti ovat puurakenteisia ja rakennuksen muut osat ovat betonirakenteisia. Poimuileva rakennus on sovitettu maastonmuotoihin ja se jakaa toimintoja ja piha-alueita helposti hahmotettaviksi kokonaisuuksiksi. Puuverhous ja julkisivujen pystyt pilariaiheet toistavat aiheina komeiden mäntyjen runkoja. Vaihtelevan korkuinen ja monimuotoinen katto on matalimmillaan Karjaportinkadun puolella ja sopeuttaa siten rakennuksen mittakaavaltaan ympäröivään asuinalueeseen. Modulaarinen rakennejärjestelmä mahdollistaa seinien purun ja lisäämisen myös jälkikäteen. Modulaarisuus luo selkeästi hahmotettavan tilakokonaisuuden sekä sujuvan sisäisen liikenteen.

Koulun painopisteet ovat musiikki ja liikunta, mikä näkyy liikuntatilojen monipuolisuutena sekä musiikkiluokkien ja erilaisten esiintymiseen soveltuvien tilojen runsautena. Rakennuksen sydän on keskeisellä paikalla sijaitseva ruokasali, joka on toimintaa kuhiseva kansalaistori ja eri ikäisten ihmisten kohtaamispaikka. Perusopetuksen toiminta perustuu avoimeen oppimisympäristöön. Perusopetuksen oppimissolut ovat identtisiä samoin kuin esi- ja alkuopetuksen solut. Avoimen ja joustavan oppimisympäristön ytimessä on iso avoin tila, jonka ympärille ryhmittyvät pienemmät, suljettavissa olevat tilat. Koulu on kengätön.

Mansikkalan koulu monitoimijatalona tulee tarjoamaan normaalia päiväkotia ja koulua monipuolisemmat tilat, jolloin myös yhteistyömahdollisuudet muiden toimijoiden kanssa moninkertaistuvat. Moni- ja laaja-alaisuus tukevat erilaisia oppilaita omaksumaan asioita – on ilo oppia!

Lue lisää