Home / Projektit / Päivänkehrän koulu

Päivänkehrän koulu

Sijainti:Espoo, Olari
Vuosi:2017
Laajuus:7438 brm2
Tyyppi:Peruskorjaus ja laajennus
Asiakas: Espoon kaupunki

Alun perin vuonna 1975 valmistunut koulurakennus koostuu kolmesta eri rakennusmassasta: päärakennus, liikuntasalirakennus ja kirjasto/väestönsuojarakennus. Peruskorjaushankkeen yhteydessä pää- ja liikuntasalirakennukset yhdistettiin toisiinsa uudella, osittain lasikatteisella aulan ja ruokasalin sisältävällä laajennusosalla. Lisäksi päärakennus korotettiin 2.kerroksella, johon sijoitettiin opetus- hallinto- ja kouluterveydenhuollon tiloja. Kirjastorakennuksen 1.kerros purettiin, kellarin vanhat väestönsuojat säilytettiin ja niiden viereen maan alle rakennettiin uusi väestönsuoja, joka toimii koulun bänditilana. Väestönsuojarakennuksen päälle toteutettiin pysäköintikansi. Koulurakennuksessa toteutettiin laaja peruskorjaus ja ainoastaan kantava runkorakenne säilyi ennallaan. Myös talotekniikka uusittiin täyttämään nykyaikaiset vaatimukset, minkä johdosta rakennusta korotettiin myös uusilla IV-konehuoneilla.

Rakennuksen arkkitehtuurissa pyrittiin säilyttämään 70-luvun henki materiaali- ja värivalintojen kautta. Pääasiallinen julkisivumateriaali on liekkisävyinen tiililaatta, nauhaikkunoiden välit ovat tumman ruskeaa puuverhousta ja tehosteena toimivat sinivihreät teräslasiseinät ja -katokset sekä julkisivulevyverhotut IV-konehuoneet vesikatolla. Rakennuksen sisävärit ovat iloisen kirkkaita ja myös irtokalustesuunnittelussa huomioitiin sama yhteneväinen väri- ja muotomaailma. Liikuntasalin puuverhoukset sekä puuviilupintaiset ovet inventoitiin ja uusittiin vanhan mallin mukaan.

Innovarch vastasi kohteen pää-, arkkitehti-, irtokaluste- ja pihasuunnittelusta.
Valokuvat: Antti Hahl

Lue lisää