Etusivu > Projektit > Sisustus, Toimitilat ja työympäristöt > PAM keskustoimiston toimitilat

PAM keskustoimiston toimitilat

Sijainti:Helsinki, Hakaniemi
Vuosi:2016
Laajuus:2 700 m2
Tyyppi:Toimitilauudistus
Asiakas: Palvelualojen ammattiliitto PAM

Palvelualojen ammattiliiton keskustoimistolle suunniteltiin uudet toimitilat Hakaniemeen, Ympyrätalon 8.kerrokseen. Uudet tilat kattavat koko kerroksen, lukuun ottamatta kaavassa suojeltuja porrashuoneita. Kerros jakautuu toimistotiloihin, suureen yhteiseen taukotilaan sekä julkiseen kokouskeskukseen. Kohteessa tehtiin sisäpintojen saneeraus, sekä valaistuksen ja ilmanvaihdon uusiminen / kunnostus. Märkätilojen pintamateriaalit säilytettiin, mutta kalusteet uusittiin osittain.

Matalaa ja tummaa tilaa haluttiin raikastaa keveillä ja aikaa kestävillä pintamateriaaleilla. Värimaailma on vaalea, selkeä ja harmoninen. Tehostevärit on otettu Ympyrätalon porraskäytävien väreistä, mikä sitoo uuden ja vanhan sisustuksen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Työskentelytilat ovat monitilatoimistoa, jossa avotilat sijoittuvat ulkokaarelle ja suljetummat työhuoneet sisäkaarelle. Keskialueelle jää eri kokoisia ja tunnelmaisia neuvottelu- / vetäytymistiloja sekä avoimet tulostus- ja kierrätyspisteet. B-portaan yhteydessä sijaitsee työntekijöiden oma olohuone, joka mahdollistaa työnteon erilaisessa ympäristössä. Reuna-alueelle jää suojaisempia looseja ja keskialueella on kahvilamainen muunneltava kalustus. Tilassa on mahdollista järjestää isompiakin sisäisiä tapahtumia. Kokouskeskus sijoittuu A-portaan yhteyteen ja sisältää kuusi eri kokoista neuvotteluhuonetta, monitoimisalin sekä aulatilan keittiöineen. Materiaalit ovat pehmeitä ja värimaailma harmoninen. Tila toimii käyntikorttina yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille.

Projekti tehtiin yhteistyössä Vahasen muiden suunnittelijoiden kanssa. Arkkitehti-, sisustus- ja kalustesuunnittelun lisäksi konsernissa toteutettiin projektin johto, rakennesuunnittelu, sähkösuunnittelu sekä LVIA -suunnittelu.
Valokuvat: Kuvio

Lue lisää