Etusivu > Projektit > Kasvatus ja opetus > Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Sijainti:Salo
Vuosi:2013
Laajuus:3700 + 1000 m2
Tyyppi:Peruskorjaus ja laajennus
Asiakas: Salon seudun koulutuskuntayhtymä

Salon seudun koulutuskuntayhtymän (SSKKY) ammatti- ja aikuisopiston Hyvoninkadun toimipiste on vanhassa, alkujaan Hyvonin trikootehtaaksi rakennetussa rakennuksessa. Rakennus sijoittuu vilkkaan Turuntien risteykseen. Kiinteistön maamerkkinä toimii uusi kolmikerroksinen laajennusosa. Visuaalisesti laajennusta ja vanhaa osaa yhdistää valkoinen julkisivulevytys sekä pääjulkisivun korkeat valkobetonipilarit.

Hankkeessa räätälöitiin toimintatilat sosiaali- ja terveysalan lähihoitaja-koulutusta varten. Toiminnot sijoitettiin sekä laajennus- että peruskorjausosaan. Tilat ovat pääosin erilaisia hoitotyön opetustiloja, kuten kirurgisen hoidon tai ensiavun luokka. Lisäksi rakennettiin koko kiinteistöä palveleva uusi jakelukeittiö, ruokala sekä hallintotiloja.

Suunnitteluun liittyi piha-alueiden osalta liikennealueiden uudelleen järjestely, tukimuureja, istutuksia sekä kiveyksiä. Pihan laatoitusten aiheeksi otettiin ”purkautuva villapaita”, joka viittaa rakennuksessa myös opetettaviin käsityöaloihin.

Innovarch vastasi kohteen pää,- ja arkkitehtisuunnittelusta.
Valokuvat: Imagokuva

Lue lisää