Etusivu / Projektit / Sampolan palvelukeskus

Sampolan palvelukeskus

Sijainti:Kerava
Vuosi:2014
Laajuus:7 400 m2
Tyyppi:Uudisrakennus
Asiakas: YIT / Keravan kaupunki

Sampolan palvelukeskus avattiin Keravan kaupungin käyttöön 1.10.2014. Uusi palvelukeskus tarjoaa laajasti palveluja kuntalaisille yhdestä palvelupisteestä. Sampolan palvelukeskus sijaitsee keskeisesti Keravan keskustassa, kävelykadun varrella, aivan pääradan välittömässä läheisyydessä.

7400 brm² käsittävän rakennuksen suunnittelussa on huomioitu tilojen monipuolisuus ja muuntojousto.

Junaradan läheisyys asetti erityisiä vaatimuksia rakennuksen äänen ja tärinän eristävyyteen.

Uuden palvelukeskuksen tilat palvelevat kaupunkilaisia laajasti. Pääsisäänkäynnin yhteydessä toimii valtakunnallinen yhteispalvelupiste, joka on rakennuksen sykkivä sydän.

Pääradan alittavan kävelykadun jatkeena on uusi ”Alatori”, jonka yhteydessä omalla sisäänkäynnillä toimii nuorisotila ja kahvila.

Palvelukeskukseen sijoittuvat myös suun terveydenhuollon suuri 21 vastaanottohuoneen toimipiste, Keravan opiston opetus- ja hallintotilat, kasvatuksen ja opetuksen toimialan hallintotilat, sosiaalipalvelujen sekä perheneuvolan vastaanottotilat, Keravan kaupunkitekniikka-liikelaitos, rakennusvalvonta, maankäyttöpalvelut sekä kaupungin päätearkistotilat.

Asiakaspalvelutilat on sijoitettu kerroksissa keskitetysti rakennuksen pääportaan yhteyteen. Varsinaiset työskentelytilat on rauhoitettu erilleen asiakastiloista. Työtilat on toteutettu muuntojousto huomioiden.

Mustavalkoiselle betoni-julkisivulle ilmettä antaa tunnelin sisäänkäyntiä korostava led-valaistu julkisivun korostusaihe. Nauhaikkunoiden aurinkosuojat sekä korostusaihe ovat alumiinisäleikköä. Myös kalustus tiloissa on iloisen värikästä. Keravan brandiväri, raikas vihreä, toistuu sisätiloissa.  Opastuksen ja irtokalusteiden sävyt haettiin kaupungin toimialojen omista tunnusväreistä. Kalusteet ja kankaat valittiin yhdessä käyttäjän kanssa. Ullakkokerroksen neuvottelutila ”Aurinkomäki” sai nimensä mukaisesti keltaisen kalustuksen. Neuvottelutilat nimettiin kaupunginosittain. 1. kerroksen opetustilat ja monitoimisalit saivat nimensä Kalevalan päähenkilöiden mukaisesti.

Piha-alueen ja uuden Virastokujan korkeuseroja jakavat betoniset tukimuurit. Pitkiä ja korkeita muureja kevennettiin köynnöskasvein ja istutuskaukaloin. Aukiolle ja radan varteen istutettiin kirsikkapuita.

Innovarch vastasi kohteen pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta.

Valokuvat: Mikael Lindén ja Anne Henttonen

Lue lisää
0
Connecting
Odota...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?
X