Työpaja

Sijainti:Sörnäinen, Helsinki
Vuosi:2015-2019
Laajuus:n. 29 000brm2
Tyyppi:Peruskorjaus ja muutos monitilatoimistoksi vaiheittain
Asiakas: KEVA

Kiinteistöön kuuluvat 1989 valmistunut 10-kerroksinen Tukon pääkonttorirakennus ja siihen liitetyt vanha kahvipaahtimo sekä varastorakennus Kalasataman metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Vanha pääkonttori piti sisällään yli 600 työhuonetta ja huomattavan määrän edustus-, virkistys- ja aputiloja. Tukon jälkeen talon pitkäaikainen vuokralainen on ollut Tilastokeskus. Valtion toimitilastrategian mukaisesti Tilastokeskus tiivisti toimintansa 7000 m2 monitilaan. Samalla koko talon toimistotilat ja yhteiskäyttöiset tilat peruskorjattiin ja talotekniikka uusittiin. Toteutus oli jaettu kahteen päävaiheeseen ja -urakkaan. Tilastokeskuksen henkilöstö työskenteli väistötiloissa samassa kiinteistössä koko rakentamisen ajan.

Toimistotilat avattiin muunneltaviksi monitiloiksi. Osaan tiloista suunniteltiin valmis otsaverkosto tulevia väliseinätarpeita varten. Moduuliajattelu vietiin myös koskemaan talotekniikkaa, jotta muunneltavuus olisi mahdollisimman yksinkertaisia.

Työpajan yhteiskäyttötilat, neuvottelutilat, ravintola, auditorio ja virkistystilat uusittiin kokonaan vastaamaan kiinteistön nykyisiä tarpeita. Tornin huipulla säilyivät edustava saunaosasto sekä iso monitoimisali, jotka päivitettiin alkuperäistä henkeä kunnioittaen.

Vanhassa Tukon kahvipaahtimossa sijaitsevat sosiaali- ja virkistystilat päivitettiin. Katolle sijoitettiin aurinkovoimala ja kattoterassi. Sisäpihan katto muutettiin korjaustyön yhteydessä viherkatoksi. Toisen kerroksen lounasravintola uusittiin perusteellisesti ja ensimmäisen kerroksen aulatilojen yhteydestä erotettiin katutasoon uusi kahvilatila.

Kiinteistön perusparannukselle on myönnetty LEED Gold-tason sertifikaatti.

Lue lisää projektista uutissivultamme!

Valokuvat: Nick Tulinen pl. kaksi alinta kuvaa: Piritta Hannula

Lue lisää