Etusivu > Projektit > Kasvatus ja opetus > Viherlaakson ja Kirstin siirtokelpoiset koulut

Viherlaakson ja Kirstin siirtokelpoiset koulut

Sijainti:Espoo, Viherlaakso ja Suvela
Vuosi:2014
Laajuus:3 660 m2 Viherlaakso / 2 920 m2 Kirsti
Tyyppi:uudisrakennus, väliaikainen
Asiakas: Espoon kaupunki

Espoon Viherlaaksoon valmistui syksyllä 2014 tiettävästi Euroopan suurin siirtokelpoinen koulu. Koulua on tarkoitus käydä uusissa väliaikaisissa tiloissa 3-5 vuotta, kunnes nykyisen koulurakennuksen peruskorjaustyöt ovat valmistuneet. Koulu on suunniteltu 350 oppilaalle ja 30 opettajalle. Koulussa on noin 30 opetustilaa sekä jakelukeittiö, ruokala, toimisto-, varasto-, ja aulatiloja. Väistötilat sijoitettiin nykyisen koulun pihalla sijaitsevalle urheilukentälle. Koska tilaa oli tontilla rajoitetusti, rakennuksesta tehtiin kaksikerroksinen. Pihavarastoina käytettiin valmiita merikontteja.

Espoon Suvelassa sijaitseva Kirstin siirtokoulu valmistui loppuvuodesta 2014. 400 oppilaan alakoulussa toimii esiopetus ja luokat 1-6. Väliaikainen koulu on käytössä noin viisi vuotta, kunnes varsinaisen koulurakennuksen sisäilmakorjaus valmistuu. Kaksikerroksinen väistökoulu on sijoitettu nykyisen koulun pihalle. Opetustilojen lisäksi koulussa on kirjasto, jakelukeittiö, ruokala, toimisto- ja varastotiloja.

Koulujen arkkitehtuurista haluttiin tehdä rohkeaa, raikasta ja positiivista, ja ennen kaikkea korkeatasoista oppimisympäristöä lapsille, jotka saattavat viettää tiloissa suuren osan kouluvuosistaan. Kun koulu on muuttanut takaisin varsinaisiin koulutiloihin, tilaelementit puretaan ja vuokrataan muualle. Rakennus voidaan koota uudelleen, uudessa paikassa ja uuteen muotoon. Esivalmistettujen osien kokonaisuus muodostuu moduuleista. Tiloja voidaan kuitenkin yhdistellä ja pilkkoa erilaisten luokkatilojen vaatimusten mukaan.

Espoon kaupunki myönsi Viherlaakson koululle Hurraa-kunniamaininnan joulukuussa 2014. Kohde sai erityistä kiitosta iloisen värikkäistä julkisivuistaan.

Innovarch vastasi kohteiden pää- ja arkkitehtisuunnittelusta.
Valokuvat: Joonas Saario

Lue lisää