Etusivu > Uutiset > Arkkitehti SAFA Elizaveta Parkkonen osaksi Innovarchin tiimiä

Arkkitehti SAFA Elizaveta Parkkonen osaksi Innovarchin tiimiä

Arkkitehti SAFA Elizaveta Parkkonen on nimitetty projektipäällikön tehtävään Innovarch Oy:ssä 31.1.2022 alkaen. Arkkitehtitoimisto Innovarch kuuluu Vahanen-yhtiöihin ja on nyt osa AFRYa.

Parkkonen valmistui arkkitehdiksi Oulun yliopistosta vuonna 2012, ja on sen jälkeen työskennellyt Helin & Co Arkkitehdeillä Helsingissä. Parkkonen on ollut suunnittelemassa muun muassa kauppakeskus REDIä asuintorneineen Helsingin Kalasatamassa ja osallistunut lukuisiin kansainvälisiin aluesuunnitteluhankkeisiin.

– Innovarchiin minut toi uteliaisuus – tartuin tilaisuuteen nähdä arkkitehdin työtä vähän toisenlaisessa ympäristössä. Uskon, että uudessa tehtävässäni pystyn hyödyntämään laaja-alaista osaamistani sekä kokemustani kansainvälisistä hankkeista. Olen erityisen kiinnostunut kaupunkikehityksen haasteista ja maankäytön suunnittelusta, ja odotan pääseväni mielenkiintoisten tehtävien pariin osana Innovarchin ammattitaitoista tiimiä, Parkkonen sanoo.

Maankäytön suunnittelua Parkkonen kuvaa kesannolle menneiden alueiden elvyttämisenä.

– Kaupungeissa saattaa olla esimerkiksi suuria risteysalueita, liikenteen solmukohtia, jotka ovat maisemallisesti varsin masentavia. Minua kiehtoo tällaisten alueiden palauttaminen osaksi täysipainoisesti suunniteltua kaupunkia. Kyse ei ole ainoastaan visuaalisesta työstä, vaan esimerkiksi kulttuuriset arvot ja ekologia tulee yhtä lailla huomioida, hän muistuttaa.

Työasioita Parkkosen ei tarvitse vapaa-ajallaan pohdiskella, siitä pitävät huolen perheen neljä lasta.

– Tulevaisuudessa toivoisin ehtiväni jälleen maalata enemmän. Ennen arkkitehdin uraa opiskelin Pietarin kuvataideakatemiassa, ja taiteella on edelleen suuri merkitys elämässäni.

– Totesin aikanaan, että taitelijan työssä on turhan paljon vapauksia. Minä inspiroidun enemmän esimerkiksi ympäristön asettamista rajoitteista ja deadlinetkin auttavat etenemään. Arkkitehtinä saankin ratkoa erilaisiin reunaehtoihin liittyvää problematiikkaa sekä luoda visuaalisesti kiinnostavaa ja toimivaa ympäristöä – toki myös taiteesta innoitusta ammentaen, Parkkonen sanoo.