Etusivu > Uutiset > Innovarch ja sen entinen johto vapautettiin lahjussyytteistä

Innovarch ja sen entinen johto vapautettiin lahjussyytteistä

Vahanen-yhtiöihin kuuluva arkkitehtitoimisto Innovarch vapautettiin 28.10.2019 syytteistä, joissa sitä ja sen kolmea entistä johdon edustajaa epäiltiin lahjonnasta. Epäily liittyi vuosina 2008-2012 tapahtuneeseen kilparatsastajien sponsorointiin. Innovarch tuki ratsastajia pienehköllä summalla neljän vuoden ajan Suomen Ratsastajainliiton kautta. Innovarchin sponsorointi nousi esiin osana laajempaa HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan Jari Leivon lahjusvyyhteä.

Innovarch korosti puolustuksessaan, että kyse oli sponsoroinnista, josta se ei saanut taloudellista hyötyä. Innovarch on toiminut tapauksessa mainittujen HOK-Elannon rakennuskohteiden suunnittelijana jo vuodesta 2006 alkaen eli jo noin kolmen vuoden ajan ennen nyt tarkasteltavana ollutta sponsorointia.

Oikeus katsoi myös, että on ollut HOK-Elannon etujen mukaista, että Innovarch on jatkanut suunnittelua tapauksessa mainitun rakennushankkeen myöhemmissä vaiheissa, koska suunnittelijan vaihtaminen kesken hankkeen on rakennuttajan kannalta riski.

”Meille on erittäin tärkeää, että toimimme eettisesti ja moraalisesti oikein. Tämä tapaus on entisestään vain vahvistanut käsitystämme siitä, että toimintamme on kestävällä pohjalla. Nyt on oikeuden päätös siitä, että olemme toimineet oikein”, konsernijohtaja Risto Räty summaa.

Lisätietoja:
Risto Räty
Konsernijohtaja
044 7788 660
risto.raty@vahanen.com