Etusivu > Uutiset > Innovarch mukana Lähiöfest-tapahtumassa

Innovarch mukana Lähiöfest-tapahtumassa

Innovarch oli mukana Lähiöfest -festivaalissa, joka on osa suurta tapahtumakokonaisuutta Helsingin eri kaupunginosissa. Vahanen ja Innovarch osallistuivat tapahtumaan yhteisellä hankkeella Keinutien alueelle Helsingin Kontulassa. Keinutien alueelle suunniteltiin konteista muodostuva korttelitalo. Ajatus oli koota alueen toimijoita yhteen, ja luoda Korttelitalosta asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen yhteinen olohuone.

”Korttelitalon sisustus on suunniteltu niin, että sitä on helppo muunnella eri tilaisuuksiin, joita talossa järjestetään tapahtumaviikon aikana. Pöydät ja tuolit sekä esitystekniikka ovat toimivia ja muunneltavia erilaisia seminaareja ja tilaisuuksia varten. Sohvaryhmät ovat rentoa oleskelua varten ja korttelitalossa on myös keittiö, jonka kalusteet on toimittanut Keittiömaailma.”

”Viherkasvit ja irtotyynyt toivat väriä Korttelitalon mustavalkoiseen sisustukseen. Kokonaisuus oli hillitty ja rauhallinen, ja tapahtuman luonteeseen sopien myös helposti lähestyttävä.”

Korttelitalossa järjestettiin Lähiöfest -tapahtuman aikana monipuolista toimintaa, kuten seminaareja asiantuntijapuheenvuoroineen sekä yhteiskokkausta asukkaiden ja Aalto-yliopiston opiskelijoiden kesken. Korttelitalon valokuvaseinällä esiteltiin lähiöiden historiaa vuosien varrelta.

Lähiöjamit olivat tapahtumaviikon huipentuma. Korttelitalo toimi niiden aikana yhtenä tapahtumarasteista. Virtuaalitodellisuus -lasien avulla astuttiin sisään 3D -malliin ja koettiin talon tunnelmaa myös virtuaalisesti.

Arkkitehti Juha Lampi suunnitteli Korttelitalon yhteyteen esiintymislavan ja sitä suojaavan telttakatoksen. Lähiöjameissa lavalla esiintyivät lähialueen artistit. Muihin Lähiöfestivaalin tapahtumiin voit tutustua http://www.lähiöfestivaali.fi/