Etusivu > Uutiset > Innovarch mukana Weegeen uudessa design- ja arkkitehtuuritapahtumassa

Innovarch mukana Weegeen uudessa design- ja arkkitehtuuritapahtumassa

Innovarch on mukana Näyttelykeskus Weegeen uudessa design- ja arkkitehtuuritapahtumassa – DESIGN + WEEGEE lauantaina 15.9.2018. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekiä, jossa Espoo on mukana ensimmäistä kertaa.

Lähdimme mielellämme mukaan tukemaan ohjelmaa, jota EMMAsta on yhteistyön pohjalta ehdoteltu jo aikaisemminkin, sanoo Innovarchin suunnittelujohtaja Hanna Hilmola. – Olemme Espoon suurin arkkitehtitoimisto, ja siksikin yhteistyö espoolaisen museon kanssa on meille luonteva tapa osallistua.

– Kyseessä on kaikille avoin tapahtuma, johon saa osallistua museon pääsymaksun hinnalla, Hilmola jatkaa. – Paikalla on useita kiinnostavia puhujia taiteen, arkkitehtuurin ja muotoilun aloilta.

Betoniarkkitehtuuria luento ja Tapiolaa arkkitehdin silmin -kävelykierros

Muotoilupäivä tarjoaa tuoreita näkökulmia ja inspiroivia puheenvuoroja Puhetta arkkitehtuurista ja muotoilusta -luento- ja keskustelusarjan muodossa Weegeen lavalla. Ohjelman juontaa Kasper Strömman. Innovarchin toimitusjohtaja Vepe Erikkilä luennoi betoniarkkitehtuurista kello 12.00.

Tapahtuman työpajoissa tehdään vinksahtaneita asetelmia Freakebana-hengessä ja suunnitellaan pakkausmuotoilua. Tapahtumassa on myös Designia, designia! -arvointitlaisuus, johon voi tuoda oman design-aarteen ammattilaisten arvioitavaksi.

Päivän ohjelmaan sisältyy myös Innovarchin tuottama Tapiolaa arkkitehdin silmin -kävelykierros, jonka oppaina toimivat Innovarchin arkkitehdit Juha Lampi ja Seija Sakki-Rinne. Tapiolan kävelykierroksia on kaksi: ensimmäinen klo 13.00 ja toinen klo 16.00. Kävelykierrokselle lähdetään Weegeen pääoven edestä, ja se kulkee Silkkiniityn ja Tapiolan koulun sekä lukion kautta vanhaan palkittuun keskukseen Kino Tapiolan luo ja sieltä uimahallin, kirkon, keskusaltaan ja Tapiontorin kautta takaisin. Kierros kestää noin tunnin.

– Kävelykierros on tahdiltaan leppoisa ja keskusteleva. Juha ja Seija ovat asuneet Tapiolassa koko ikänsä ja tuntevat alueen kuin omat taskunsa, joten luvassa on todella asiantuntevaa opastusta, toteaa Hanna Hilmola.

– Tapiola on täynnä rehellistä betoniarkkitehtuuria, jota myös betonibrutalismiksi kutsutaan, suunnittelujohtaja ja arkkitehti Juha Lampi kertoo. – Tapiolaa rakennetaan ja kunnostetaan parhaillaan perusteellisesti, mutta kävelykierros ei kulje työmaiden lähellä. Sen sisältö on mietitty nimenomaan suunnittelun kannalta kiinnostavaksi. Matkan aikana pidetään pieniä pysähdystaukoja, ja vauhti mitoitetaan siten, että kaikki osallistujat pysyvät mukana. Reittiin sisältyy myös oikoteitä ja juomapiste.

Tutustu tapahtuman koko ohjelmaan tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa mukaan tapahtumaan!

Lisätietoja:
Hanna Hilmola
Suunnittelujohtaja
040 566 0333
hanna.hilmola@innovarch.fi