Etusivu > Uutiset > Katia Salo aloitti Innovarchin kehityspäällikkönä

Katia Salo aloitti Innovarchin kehityspäällikkönä

Katia Salo

Arkkitehti Katia Salo toimii 2.4.2019 alkaen Innovarch Oy:n kehityspäällikkönä huolehtien muun muassa yrityksen hanke-, konsepti- ja palvelukehityksestä, asiakashankinnasta sekä markkinoinnista. Kyseessä on Innovarchille uusi rooli, joka täsmentyy ajan myötä.

Salo on aikaisemmin toiminut L Arkkitehdeilla kehityspäällikkönä vuosina 2012–2016 ja ruotsalaisen 600 henkilöä työllistävän arkkitehtitoimisto Tengbomin Suomen yksikön toimitusjohtajana vuodet 2016–2018. Salon johtamana Tengbom Helsinki sai konsernin parhaat arvosanat vuoden 2018 Great Place to Work -kyselyssä. Salo sai käännettyä yrityksen asiakaskunnan ammattiasiakaspainotteiseksi ja ideoi myös uusia tuotteita ja palveluita Minimum Viable Product -periaatteella. Tätä metodia hän aikoo noudattaa nykyisessä toimessaankin.

– MVP:ssä lähdetään liikkeelle kevyesti ja nopeasti, yhdessä asiakkaan kanssa jatkokehittäen, ja aina niin, että asiakkaan saama lisäarvo on kehittämisen lähtökohta, Salo kertoo. – Muuten on aina riski, että hitaan ja kalliin kehitystyön jälkeen kukaan ei haluakaan ostaa tuotetta tai palvelua.

L Arkkitehtien palveluksessa Salo oli mukana monien mittavien hankkeiden kehittämisessä ja toteuttamisessa, näistä esimerkkeinä noin 80 000 kem2:n Technopolis Pulkovo -toimistokampus, vuokrattavalta alaltaan yhtä suuri Septem Okhta Mall -kauppakeskus, ja noin 50 000m2:n Pearl Plaza -kauppakeskus Pietarissa. Hän on suunnitellut myös Skanskan pääkonttorin ja viereisen, nyt Keskon asuttaman toimistorakennuksen, sekä Fennian pääkonttorin peruskorjauksen Helsingin Pasilassa. L Arkkitehdeillä Salo veti lisäksi muun muassa Uusi Vantaankoski -suunnittelukilpailun voittanutta kisatyöryhmää vuonna 2016 ja teki konseptisuunnitelmat Moskvitshin vanhojen Moskovan tehtaiden muuttamiseksi teknologiayrityskeskittymäksi. Lisäksi Salo on opettanut lasten arkkitehtuurikoulu Arkissa. Harrastuksiin kuuluvat muiden muassa tulevaisuudentutkimus, kirjoittaminen, nykytaiteen keräily ja öljyvärimaalaus.

– Ensimmäinen palkkatyöni oli balettitanssija. Siitä on kyllä tovi… Syksyn remontin jälkeen kotonani on nyt ateljee, muttei enää keittiötä. En siis harrasta ruuanlaittoa. Uusin harrastus on tuulitunnelilentäminen, ja muutaman viikon sisällä avaan matkakertomusblogin, Salo kertoo.

– Tulevaisuuden osalta minua kiinnostaa, mikä on arkkitehtialan seuraava rooli, kun työmme rutiinitehtävät, kuten vaikkapa tontin käyttövaihtoehtojen määrittelyt, voidaan automatisoida algoritmipohjaisiksi. Arkkitehti toimii tulevaisuudessa datan tarkastelijana ja ohjaajana. Toinen mielenkiintoinen kehitysnäkymä on lisätyn todellisuuden hyödyntäminen esimerkiksi markkinoitaessa tiloja asiakkaidemme asiakkaille. Vahasen ja Innovarchin laajasta osaamisesta on hyvä ammentaa uusia monialaisia palvelutuotteita, Salo visioi.

– Saamme Katia Salosta hyvän vahvistuksen myyntiimme hänen laajan liikerakentamisen kontaktipintansa ja ymmärryksensä kautta, sanoo Innovarchin toimitusjohtaja Vepe Erikkilä. – Samoin uskomme, että Katia tuo toimintamme kehittämiseen selvän suunnan ja konkreettisia toimenpiteitä, jotta muu henkilöstömme pääsee keskittymään mielekkääseen ja tehokkaaseen työskentelyyn.

 

Lisätiedot:

Vepe Erikkilä
Toimitusjohtaja
040 547 7647
vepe.erikkila@innovarch.fi