Etusivu > Uutiset > Lähiöfest juhlii paikallisuuden voimaa ensi vuonna neljässä kaupungissa

Lähiöfest juhlii paikallisuuden voimaa ensi vuonna neljässä kaupungissa

Innovarch vahvasti mukana yhtenä tapahtuman pääyhteistyökumppaneista

Espoo toimii isäntäkaupunkina 23.–29.9.2019 järjestettävässä päätapahtumassa

Ensi vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Lähiöfest on tapahtuma, kampanja ja puheenvuoro paikallisuuden puolesta. Kaupunkien suuret kysymykset ratkotaan siellä missä ihmiset asuvat. Lähiöfest nostaa naapurustot esiin, koska keskustelu kaupunkien tulevaisuudesta kuuluu kaikille.

Lähiöfest2019 matkaa neljään eri kaupunkiin. Isäntäkaupunkina on Espoo, tapahtumakaupunkeina Kauniainen ja Riihimäki, ja kampanjassa mukana Helsinki. Vuoden aikana Lähiöfest toimii kuin liikkuva juhla: kevään ja kesän tapahtumien ja yhteisten kokeilujen opit tuodaan yhteen syyskuun viimeisellä viikolla Espooseen, jossa erilaiset työpajat, seminaarit, pop-upit ja yleisötapahtumat levittäytyvät eri puolille kaupunkia.

”Tuleva Lähiöfest on meille toiveiden täyttymys. Olemme alusta asti nähneet Lähiöfestin ’kaikkien naapurustojen yhteisenä puheenvuorona paikallisuuden puolesta’”, Lähiöfestin vastaava tuottaja Katja Lindroos Urban Practicesta sanoo. ”Moneen kaupunkiin ulottuvana Lähiöfest2019 on kansainvälisestikin ainutlaatuinen tapahtuma ja herättänyt jo kiinnostusta sekä yhteistyömallina että ideoiden katalysaattorina.”

Festivaalilla hyviä paikallisia tekoja

Lähiöfest on syntynyt itsenäisenä aloitteena ilman yksittäistä tilaajaa. Lähiöfest2019:n sisällöstä ja sektoreiden välisistä yhteistyökumppanuuksista vastaa Urban Practice. Festivaali tehdään yhteistyöllä: kaupunkien lisäksi Lähiöfestiä ovat tekemässä yritykset, oppilaitokset ja yliopistot, yhdistykset ja vapaat aktivistiryhmät sekä asukkaat.

Lähiöfest2019-pääyhteistyökumppaneita ovat Innovarch, K-Market ja NCC. Kaikki kumppanit ovat festivaalilla asiantuntijoina ja aktiivisina ohjelmantekijöinä. Lähiöfestin sektoreiden välinen yhteistyömalli tekee mahdolliseksi ainutlaatuiset projektit, jotka ovat tuottaneet uusia keinoja mm. asukkaiden osallistamiseen ja jopa suoraa rahoitusta yhteisöjen omiin projekteihin.

”Espoon suurimpana arkkitehtitoimistona olemme tässä mitä suurimmalla innolla mukana. On hienoa olla tekemässä yhdessä tätä tapahtumaa omassa kotikaupungissamme. Meitä inspiroi hankkeessa erityisesti oppimisen teema” toteaa Innovarchin toimitusjohtaja Vepe Erikkilä.

Espoon kaupunki osallistuu Lähiöfestiin neljän poikkihallinnollisen ohjelmansa kautta. Pääteemana Espoon kaupungin isännöimissä tapahtumissa ja kokeiluissa on kestävä kehitys. Kaikkien kaupunkien ja kumppaneiden kanssa käynnistetään yhteinen oppimiseen liittyvä hanke. Se, samoin kuin muut projektit ja kumppanit, julkistetaan vuoden 2018 lopussa.

Lue lisää aiheesta.

Lisätietoja:

Innovarch (Vahanen-yhtiöt)
Susanna Vanhanen
susanna.vanhanen@vahanen.com
044 7688 363

Lähiöfest.fi
Katja Lindroos
katja@lahiofest.fi
050 354 1411