Etusivu > Uutiset > Lidl rakentaa lisää varastotilaa uuteen jakelukeskukseen

Lidl rakentaa lisää varastotilaa uuteen jakelukeskukseen

Järvenpäähän valmistuneeseen uusinta tekniikkaa sisältävään Lidlin jakelukeskukseen rakennetaan jo lisää varastotilaa. Uudelle jakelukeskukselle ja lisävarastolle on tarvetta myymäläverkoston kasvaessa.

Kauppaketju Lidl rakentaa Järvenpäähän Pohjoismaiden ympäristöystävällisintä päivittäistavarakaupan jakelukeskusta. Innovarch vastaa 100 % uusiutuvaa energiaa käyttävän jakelukeskuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta. Ensimmäisen vaiheen rakennushanke on saatu nyt päätökseen, ja ensimmäiset kuljetukset myymälöihin alkavat alkuvuodesta 2019. Kooltaan noin 12 500 neliömetrin lisävaraston rakennustyöt alkavat vuodenvaihteessa ja kestävät noin vuoden.

Lisävarasto sijoittuu jakelukeskuksen itäpäätyyn Lahdentien varteen ja sulautuu olemassa olevaan rakennukseen. Laajennusosaan varauduttiin jo asemakaava- ja rakennusoikeusvaiheessa, jotta saatiin aikaa suunnitella rauhassa tilan tehokasta käyttöä, Lidliltä kerrotaan.

– Se, että Lidl kutsuu kohdetta jakelukeskukseksi eikä keskusvarastoksi, kuvastaa alan dynaamista kehitystä. Jakelukeskuksen laajennus tarkoittaa, että voimme jatkaa ja kehittää yhteistyötämme ja edistää ketjun rakennuskannan kattavaa tietomallintamista, sanoo Innovarchin suunnittelujohtaja Juha Lampi, joka kuuluu hankkeen ohjausryhmään.

Lidlin projektipäällikkö hankkeessa on Heikki Saarilampi. Pääsuunnittelijana laajennusvaiheessa toimii Innovarchin suunnittelujohtaja Esa Piispanen.

– Rakennuksen tietomallikoordinointi eli pääsuunnittelun johtaminen tietomallin kautta on edistynyt, ja sitä ollaan viemässä eteenpäin huoltokirjatasolle, kertoo Piispanen. – Eri suunnittelualojen yhdistelmämalli toimii hankkeen pääsuunnitelmana, joka viedään seuraavaksi kiinteistön ylläpitovaiheeseen. Tietomallin käytönaikaiselle hyötykäytölle on nyt kysyntää rakennus- ja kiinteistöalalla, ja sillä saadaan säästöä rakennusten elinkaarikustannuksiin.

– Laajennusosassa pääsemme vahvistamaan ensimmäisen vaiheen hyviä mallinnus- ja yhteistyökäytäntöjä entistä intensiivisemmin, täydentää kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaava tietomallinnuspäällikkö arkkitehti Esa Sallinen. – Nykyiseen arkkitehtisuunnitteluohjelmistoon saadaan tuotua päivittyvät IFC-viitesuunnitelmat pultin tarkkuudella. Suunnittelijan näkökulmasta etuna on, että yhdistelmämalli on nyt entistä vahvemmin osa arkkitehtisuunnitelmaa ja -suunnittelua.

Kyseessä on Lidlin kolmas vähittäiskaupan jakelukeskus Suomessa. Uusi jakelukeskus työllistää suoraan 300 ihmistä. Innovarch-yhteistyön taustalla vaikuttaa pitkäjänteinen kehitystyö.

Innovarchilta hankkeeseen osallistuvat edellä mainittujen lisäksi arkkitehti Jari Prittinen sekä suunnittelijat Jaakko Kauppila ja Yana Vasilyeva.

 

Lisätietoja:
Esa Piispanen
Suunnittelujohtaja
041 536 6891
esa.piispanen@innovarch.fi