Etusivu > Uutiset > Nykyvaatimukset täyttäviä opiskelija-asuntoja Myyrmäen uudistuvaan keskustaan

Nykyvaatimukset täyttäviä opiskelija-asuntoja Myyrmäen uudistuvaan keskustaan

HOAS Myyrmäki

Keskustakilpailun pohjalta kehittyvälle Vantaan Myyrmäen alueelle rakennetaan muun muassa monta kerrosta nykyvaatimukset täyttäviä opiskelija-asuntoja. Soluasuntojen aika on ohi, nyt kysytään eniten yksiöitä. HOASin kohteelle on myönnetty rakennuslupa, mutta rakentaminen päässee alkamaan vasta kesän 2019 jälkeen korttelin muiden hankkeiden etenemisen mukaan.

Vuonna 2016 Hartelan, silloisen VVO:n (nyk. Kojamo) ja HOASin muodostama työryhmä otti kaksoisvoiton Vantaan kaupungin järjestämässä Myyrmäen keskustakilpailussa. Innovarch toimi työryhmän arkkitehtina. Ehdotuksissa otettiin lähtökohdaksi uuden kaupunkiaukion luominen keskelle suunnittelualuetta, ja alueen asemakaavan muutos laadittiin kumppanuuskaavoituksena yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

– Asemakaava on vahvistettu ja hanke on saanut rakennusluvan, mutta HOASin osuus on tällä hetkellä tauolla ja odottaa korttelin muiden hankkeiden etenemistä, kertoo asuntosuunnitteluun erikoistunut arkkitehti Noora Paajanen Innovarchista. Hän on toiminut hankkeessa projektipäällikkönä ja rakennussuunnittelijana elokuusta 2017. Pääsuunnittelijana toimi Rainer Linderborg.

Vantaan kaupunki on osallistanut alueen suunnitteluun myyrmäkeläisiä 3D-simulaatioiden ja mallien avulla. Niillä on testattu esimerkiksi valaistusvaihtoehtoja. Suunnittelussa on otettu huomioon alueella asuvat ja liikkuvat monet ikäryhmät ja tiukat kaupunkikuvalliset vaatimukset.

HOAS Myyrmäki

HOAS tarjoaa pääkaupunkiseudulla yhteensä noin 10 000 asuntoa melkein 19 000 opiskelijalle. Asukkaita on siis enemmän kuin pienessä kaupungissa. Myyrmäki on alueena keskeinen ja kehittyvä ja sopii siksi hyvin opiskelija-asuntotuotannon strategiaan. Tekeillä olevaan 8-kerroksiseen asuinrakennukseen tulee 124 asuntoa, joista yli puolet on yksiöitä. Asunnot sijoittuvat seitsemään ylimpään kerrokseen. Alimmassa kerroksessa on yhteistiloja ja liiketila. Taloon muuttaa sen valmistuttua noin 180 asukasta.

– Tällä hetkellä opiskelija-asuntojen kysyntä painottuu 70-prosenttisesti yksiöihin, soluasuntoja emme enää rakenna, kertoo HOASin kiinteistöjohtaja Kim Lindholm. – Tavoitteemme on tuottaa voittoa tavoittelematta hyviä ja edullisia opiskeluasuntoja hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen lähelle, ja siksi rakennamme muun muassa Myyrmäkeen, missä sijaitsee esimerkiksi Metropolian iso kampus. Asuntojen toteutuksessa suosimme laadukkaita ja varmoja ”100 vuodeksi” suunniteltuja ratkaisuja, jotka ovat edullisia niin ympäristön kuin kustannustenkin kannalta unohtamatta tietenkään asumisviihtyvyyttä.

– Esimerkiksi kylpyhuoneratkaisujen pitää olla kosteusteknisesti erittäin luotettavia, koska vesivahingot tulevat yleensä kalliiksi, Lindholm jatkaa. – Kalusteiden ja varaosien pitää istua ylläpitoprosessiimme, joten tekninen suunnittelu on tarkasti ohjattua.

Lisätiedot:

Noora Paajanen
Innovarch Oy
Arkkitehti SAFA, projektipäällikkö
etunimi.sukunimi@innovarch.fi