Etusivu > Uutiset > Omien kokemusten kautta sähköisen liikkumisen ymmärtämiseen – Innovarch siirtyi käyttämään hybridiautoa

Omien kokemusten kautta sähköisen liikkumisen ymmärtämiseen – Innovarch siirtyi käyttämään hybridiautoa

Innovarch Oy on vaihtanut aiemman yritysautonsa pieneen, ladattavaan hybriditekniikkaan perustuvaan farmariautoon. Auto vastaa aiemman käyttöprofiilin mukaisesti kuljetustarpeisiin kohteelta kohteelle nopeimpia ja lyhimpiä reittejä hyödyntäen ja aina kun on mahdollista, pelkkää sähkövoimaa käyttäen. Auto on koko henkilöstön käytettävissä yritysajoihin. Tässä tehtävässään se hyötyliikenteen lisäksi palvelee koealustana, jonka kautta omakohtaisesti tutustutaan sähköavusteisen logistiikan ja liikkumisen mahdollisuuksiin, rajoitteisiin ja riskeihin. Tutkimuskäyttöä varten auto on varusteltu monipuolisella älytekniikalla ja ajoavusteilla.

Sähköavusteinen, vapaan aikataulun ja reitityksen liikkuminen tulee yleistymään ja siihen tulee liittymään aiempaa enemmän älytekniikkaa sekä verkosto-ominaisuuksia. Tämä tulee tapahtumaan yksittäisliikenteestä joukkoliikenteeseen, maan pinnalla ja sen yläpuolella. Toisaalta tämä suuntaus yksinkertaistaa, monipuolistaa ja tehostaa ihmisen liikkumismahdollisuuksia, mutta samalla lisääntyvät myös riskit hukuttaa ihminen järjestelmien tarjoamaan ylenpalttisuuteen. Jotta tunnistaisimme kehityksen erityispiirteet ja osaisimme luoda edellytyksiä toivotuille ja suotuisille kehityssuunnille, meidän on hyvä omakätisesti kokea, mitä tekniikka tarjoaa.

Ympäristöasiat tärkeä osa Innovarchin toimintaa

Pyrimme ottamaan ympäristöasiat huomioon kaikessa toiminnassamme, sekä omassa energiatehokkuudessamme sekä projektiemme ympäristövaikutusten huomioinnissa. Rakennamme parhaillaan Ekokompassi-ympäristöjärjestelmäämme. Ekokompassi on suomalainen, konkreettisiin toimenpiteisiin keskittyvä sertifioitu ympäristöjärjestelmä, joka perustuu vastaaviin pohjoismaisiin ympäristöjärjestelmiin sekä kansainvälisiin ympäristöjohtamisen standardeihin kuten ISO 14001 ja EMAS.

 

Juha Lampi
Suunnittelujohtaja
Liikenne ja logistiikka