Etusivu > Uutiset > Outi Leppänen on Innovarchin uusi hanke- ja kiinteistökehityksen suunnittelujohtaja

Outi Leppänen on Innovarchin uusi hanke- ja kiinteistökehityksen suunnittelujohtaja

Outi Leppänen nimitysuutinen

Arkkitehti Outi Leppänen on nimitetty Innovarch Oy:n hanke- ja kiinteistökehityksen suunnittelujohtajaksi 2.5.2019 alkaen. Tampereelta valmistunut Leppänen on aikaisemmin toiminut kymmenisen vuotta arkkitehtina ja projektiarkkitehtina Arkkitehtitoimisto Sarc Oy:ssä sekä vuodesta 2016 Tampereen kaupungin hankearkkitehtina.

Hänen viimeisimpiä ja mittavimpia suunnittelutehtäviään Sarcilla olivat Meilahden potilastornin perusparannus, VTT:n ydinturvallisuustalo Otaniemessä, Aviabulevardi I -toimistorakennus sekä Clarion Hotelli Helsinki Airport.

– Erityyppisissä toimitilahankkeissa ja suojeltujen kohteiden parissa työskentely on antanut minulle monipuolisen kokemuksen, Leppänen sanoo. – Kädenjälkeni näkyy esimerkiksi useiden rakennusten julkisivuissa, joiden kanssa olen eniten ollut tekemisissä.

Työ Tampereen kaupungin palveluksessa hankearkkitehtina sisälsi tilaajatehtäviä palvelurakennusten esiselvityksistä toteutussuunnittelun ohjaukseen. Vastuualueina olivat erityisesti toisen asteen koulutus ja kulttuurirakennukset, sekä kaupungin palveluitaan varten muilta vuokraamat tilat. Leppänen oli mukana kiinteistön omistajan edustajana myös monissa kiinteistökehityshankkeissa sekä asemakaavaprosesseissa. Hän oli kolmen vuoden aikana mukana toteuttamassa muun muassa Kangasalan ammattioppilaitosta sekä monia koulu- ja päiväkotihankkeita.

– Hankearkkitehdin työ on enimmäkseen suunnittelun eli muiden työn ohjausta ja valmistelua sekä tavoitteiden asettamista, Leppänen kuvailee. – Valmistelussa keskitytään käyttäjänäkökulmaan, ja sitä tehdään isoissa työryhmissä monen eri alan ihmisten kanssa. Kaupungin tilaamat kohteet toteutetaan käyttäjien tarpeisiin, joten heidän kuuntelemisensa ja kaiken tarvittavan tiedon kerääminen on olennaista hankkeen onnistumiselle.

– Tulen Innovarchiin avoimin mielin kuulemaan, mitä asiakkaat ja työyhteisö tarvitsevat, ja toimenkuvani kehittyy näistä lähtökohdista, Leppänen jatkaa. – Tietomallintamisen hyödyntäminen on ollut itsestään selvää urani alusta saakka sekä arkkitehtitoimistossa että kaikissa kaupungin hankkeissa.

Innovarchin hankesuunnitteluun on jo tovi etsitty vahvistuksia, kertoo toimitusjohtaja Vepe Erikkilä.

– Kun tapasin Outin ensimmäisen kerran tammikuussa, oivalsin, että hän on loistava vahvistus ja vetäjä kiinteistö- ja hankekehityksellemme. Hänen kiinnostuksensa ja innostuksensa eri hankintamuotoihin on suureksi eduksi liiketoiminnallemme.

Lisätiedot:

Vepe Erikkilä
Toimitusjohtaja
+358 40 547 7647
vepe.erikkila@innovarch.fi