Etusivu > Uutiset > Riku Karjalainen ohjaamaan asuntorakentamisen suunnittelua Innovarchissa

Riku Karjalainen ohjaamaan asuntorakentamisen suunnittelua Innovarchissa

Riku Karjalainen on nimitetty Innovarch Oy:n asuntorakentamisen suunnittelujohtajaksi 1.11.2018 alkaen. Hänellä on taustallaan monialainen kansainvälinen kokemus asiantuntijatiimien ja kehitysprojektien johtamisesta.

Karjalainen siirtyi Otaniemestä arkkitehdiksi valmistuttuaan suuren kansainvälisen rakennuttajaorganisaation palvelukseen ja maantieteellisesti kaukana toisistaan toimivien suunnittelutiimien vetäjäksi. Hän toimi jonkin aikaa myös käännöstoiminnan tiiminjohto- ja kehitystehtävissä Lähi-idän ja Keski-Aasian kulttuuripiireissä. Suomeen palattuaan Karjalainen toimi teknologiayritysten kehitys-ja projektinjohtotehtävissä rakentaen laadunhallintajärjestelmiä ja avustaen yritysten johtoa muutosten läpiviennissä.

– Toimivien kokonaisuuksien aikaansaaminen on aina ollut intohimoni, Karjalainen sanoo. – Tiesin kuitenkin, että ennemmin tai myöhemmin tulisi aika ja tilaisuus palata takaisin arkkitehdin työhön.

Tällä matkalla Karjalainen ehti hankkia kokemusta ja muodollisen koulutuksen myös palvelumuotoilijan tehtäviin. Hän siirtyi Innovarchin palvelukseen, kun Vahanen-konserni osti korjaussuunnitteluun erikoistuneen arkkitehtitoimisto Timo Viikarin liiketoiminnan vuoden 2018 alussa. Nyt Karjalainen on mukana konsernin uusimman hankinnan eli asuntorakentamiseen keskittyneen Vuorelma Arkkitehtien sulauttamisessa osaksi Innovarchin palvelutarjontaa.

Mukana sulauttamassa uutta osaamista konsernin palveluvalikoimaan

– Siirryttäessä uuteen toimintaympäristöön tuttu ja turvallinen kupla puhkeaa, Karjalainen kuvailee yritysfuusion tunnelmia. – Ympärillä on kuuden työtoverin sijasta kymmeniä ja käytössä uudet suunnittelutyökalut. Muutokseen liittyy epävarmuuden ja epätietoisuuden tunteita, jotka täytyy käydä läpi, vaikka järki sanoo asioiden järjestyvän. On ollut ilo huomata, että Vahasella on oikeasti hyvä yhdessä tekemisen meininki sekä rentoja ja mukavia ihmisiä, jotka kuitenkin ottavat työnsä tosissaan.

– Haluan auttaa varmistamaan, että hyvät asiat löytävät toisensa. Tämä koskee niin kahden toimiston yhdistymistä kuin tavallista, jokapäiväistä tekemistämme, Karjalainen jatkaa. – Innovarchissa mielenkiinto ja pyrkimykset kohdistuvat hybridirakentamisen kehittämiseen kaupunkien keskittymissä, joissa yhdistetään eri käyttötarkoituksia, asumista, liikerakentamista ja kulttuuripalveluja hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Yrityskaupan myötä asuntorakentamisesta tulee merkittävä osa Innovarchin osaamispalettia ja projektiportfoliota. Olen samaa mieltä kuin Pirjo Vuorelma, että suunnittelutoimistot, jotka pystyvät tarjoamaan laajan repertuaarin osaamista ja tehokkaat prosessit, ovat vahvoilla tulevaisuudessa. Innovarchin suunnittelujohtaja Juha Lampi taas on puhunut lämpimästi siitä, että urapolun sijaan voisimme yhtä hyvin puhua ura-avaruudesta. Muuttuvat tilanteet ja yhdessä tekeminen antavat yksilöille mahdollisuuden löytää ennestään tiedostamattomia kykyjä ja voimavaroja.

– Halusimme jämäkkää ja määrätietoista otetta johtamaan asuntosuunnittelua, sanoo Innovarchin toimitusjohtaja Vepe Erikkilä. – Asuntosuunnittelu on hyvin häiriöille herkkä ja kilpailtu ala, jossa katteet perinteisesti ovat pienet. Rikun tehtävänä on varmistaa että suunnittelijat voivat keskittyä suunnitteluun täysipainoisesti ja turvallisin mielin.

Lisätiedot:

Vesa Pekka Erikkilä
Toimitusjohtaja
Innovarch Oy
040 5477 647
vepe.erikkila@innovarch.fi