Etusivu > Uutiset > Uusia asuinkohteita Espooseen – yhteistyöllä ja kaupunkikuva huomioiden onnistuneita tiloja ja ympäristöjä

Uusia asuinkohteita Espooseen – yhteistyöllä ja kaupunkikuva huomioiden onnistuneita tiloja ja ympäristöjä

Espooseen valmistuu vuoden 2020 lopussa ja vuoden 2021 alussa Innovarchin suunnittelemat asuinkohteet. Esittelemme A-Kruunu Espoon Paapuurin sekä Espoon Asuntojen As Oy Jousenpuistonkatu 5:n.

Sujuvalla yhteistyöllä onnistuneet tilat ja ympäristöt

A-Kruunu Espoon Paapuuri sijaitsee Espoon Saunalahdessa, Linjaloistonkadun ja Kummelivuorentien risteyksessä, noin kilometrin päässä Kivenlahden tulevalta metroasemalta. Hanke on 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavaa vuokra-asuntotuotantoa.

Kohde koostuu kahdesta 6-kerroksisesta kerrostalosta, joista toinen on piste-ja toinen lamellitalo, sekä ne toisiinsa kytkevästä pihakannen alaisesta autosuojasta. Kadunpuoleiset julkisivut on verhoiltu paikallamuuratulla tiilellä, parveketaustaseinät ja sisäpihan julkisivut ovat silikaattimaalattua betonia. Autosuoja on verhoiltu alumiinisäleiköllä. Asuntoja kohteeseen valmistuu 49 kpl.

Hanke on edennyt kaikin puolin erinomaisesti ja erityisen hyvin yhteistyö on pelannut urakoitsijana toimivan Rakennus- Ja Insinööritoimisto Tricon Oy:n kanssa. Meillä Innovarchissa on aina lähdetty siitä, että onnistunut lopputulos rakennetun ympäristön luomisessa syntyy tiiviisti yhteistyöstä eri toimijoiden kanssa. Asuinympäristöjen suunnittelussa perusperiaatteitamme on kuunnella herkällä korvalla kaikkia tahoja samalla ymmärtäen ammattimaisesti arkkitehdin tärkeä rooli laadukkaan lopputuloksen varmistajana.

Kohde on valmistumassa alkuvuodesta 2021.

Kaupunkikuvaan sopivaa rakentamista metroaseman läheisyyteen

Espoon Asuntojen As Oy Jousenpuistonkatu 5 sijaitsee Merituulentien ja Koivu-Mankkaantien kulmassa. Urheilupuiston metroasemalle on etäisyyttä vain 200 metriä, ja Tapiolan keskukseen kaksi kilometriä. Hanke on 40 vuoden korkotukimallilla toteutettavaa vuokra-asuntotuotantoa. Rakennus on kuusikerroksinen, tasakattoinen ja terassoitu. Autopaikat on sijoitettu viereiseen pysäköintilaitokseen. Julkisivut ovat pääosin paikallamuurattuja, ja osin levypintaisia tai sandwich-rakenteisia. Asuntoja kohteeseen valmistuu 61 kpl.

Erityistä kohteessa on etenkin sijainti aivan Urheilupuiston metroaseman ehdottomassa läheisyydessä. Kohteen suunnittelussa on tarvinnut lisäksi huomioida erityisen hyvin kaupunkikuvallinen ilme, joka on määritetty jo kaavan kautta. Kohde noudattaa tyyliltään alueen rakennuksia ja soveltuu näin ympäristöönsä saumattomasti.

As Oy Jousenpuistonkatu 5 on valmistumassa vuoden 2020 loppupuolella. Innovarch Oy vastaa kohteen arkkitehtisuunnittelusta. Mukana on myös runsaasti muuta Vahanen-yhtiöiden osaamista. Vahanen on vastannut kohteen äänikonsultoinnista, kosteushallintakoordinaattorin tehtävistä sekä huoltokirjakoordinoinnista.

Lisätiedot:

Mira Sandström
Arkkitehti, projektiarkkitehti
044 765 5514
mira.sandstrom@innovarch.fi