Etusivu > Uutiset > Vahanen-yhtiöt siirtyy AFRYn omistukseen

Vahanen-yhtiöt siirtyy AFRYn omistukseen

Vahanen-yhtiöt on tehnyt sopimuksen emo- ja tytäryhtiöidensä (mukaan lukien Innovarch Oy) koko osakekannan myynnistä suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRYlle. AFRYn omistukseen siirtyvät myös Vahanen Environment Oy, Vahanen Development Oy ja RTC Vahanen Turku Oy, joissa Vahanen-yhtiöt on vähemmistöosakkaana. 

”Olemme laadukkaalla toiminnallamme herättäneet vahvaa kiinnostusta kilpailijoissa ja sidosryhmissä. Olemme saaneet useita yhteydenottoja varteenotettavilta ostajaehdokkailta, ja harkittuamme asiaa huolellisesti vastasimme myöntävästi AFRYlle. Uskomme, että niin asiakkaamme kuin henkilöstömmekin hyötyvät liittymisestä yhteen maineikkaan, vakavaraisen ja monialaisen konsernin kanssa”, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty 

Vahasen asiakkaiden näkökulmasta tilanne paranee entisestään: ”Käynnissä olevat projektit jatkuvat sujuvasti tuttujen asiantuntijoiden kanssa. Yhdistymisen myötä palvelukapasiteettimme vain kasvaa ja pystymme vastaamaan asiakkaidemme ja markkinoiden tarpeisiin entistä paremmin”, sanoo Räty. 

“AFRYn tavoitteena on vahvistaa jalansijaa Pohjoismaissa. Vahasen avulla voimme tarjota entistä monipuolisempia ja kattavampia palveluita suomalaiselle kiinteistösektorille ja vahvistaa ympäristöosaamistamme ja siten tukea asiakkaitamme suuremmissa ja vaativammissa hankkeissa. Vahasen vahva osaaminen ja koko rakentamisen ja kiinteistöjen elinkaaren kattavat palvelut antavat meille uusia mahdollisuuksia vauhdittaa kiinteistöille suunnattuja, strategiamme ytimessä olevia kestäviä ja digitaalisia ratkaisuja”, sanoo AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki. 

Yrityskauppa vaatii vielä ennen vahvistumistaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Päätöstä odotetaan viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Kuvassa AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki (vas.) ja Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty. (Kuva: Jere Hyppönen)

 

Lisätiedot: 

Risto Räty
Konsernijohtaja
Vahanen-yhtiöt
044 7788 660
risto.raty@vahanen.com 

Kalle Rasinmäki
Suomen maajohtaja
AFRY
040 5664 250
kalle.rasinmaki@afry.com  

 

Tietoa Vahanen-yhtiöistä: 

Olemme kiinteistö- ja rakennusalan suomalainen konsulttikumppani. Tarjoamme kiinteistö- ja kaupunkikehitykseen, arkkitehtuuriin, suunnitteluun, rakennuttamiseen ja valvontaan, tutkimuksiin ja tarkastuksiin, energiaan ja kiinteistön elinkaareen sekä ympäristöön liittyviä palveluita. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa 10 paikkakunnalla yli 500 asiantuntijan voimin. 

Rakennetaan onnistumisia 

www.vahanen.com 

Tietoa AFRYstä: 

AFRY on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä, joka vauhdittaa muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa. Olemme 16 000 omistautunutta rakennetun ympäristön, teollisuus- ja energia-alojen sekä digitalisaation asiantuntijaa, jotka kehittävät kestäviä ratkaisuja tuleville sukupuolille ympäri maailman. 

Making Future 

www.afry.fi