Etusivu > Uutiset > Vuorelma Arkkitehdit osaksi Innovarchia

Vuorelma Arkkitehdit osaksi Innovarchia

Vahanen-konserni on ostanut Arkkitehtitoimisto Vuorelma Arkkitehdit Oy:n ja sen liiketoiminta yhdistetään osaksi Innovarch Oy:n palvelutarjontaa. Yrityskauppa vahvistaa varsinkin Innovarchin asuntosuunnitteluosaamista ja avaa Vuorelman suunnittelijoille väylän entistä laajempiin hankkeisiin. Kyseessä on Vahanen-yhtiöiden neljäs yritysosto tänä vuonna.

Kaupan myötä kasvatetaan mm. Innovarchin asuntosuunnittelun erityisosaamista, josta Vuorelmalla on vankkaa kokemusta vuosikymmenten ajalta. Vuorelma Arkkitehtien suunnittelutarjonta keskittyy tällä hetkellä pääkaupunkiseudulle ja reippaasti kehittyvälle Lahden alueelle. Sulautumisen jälkeen Innovarchin henkilöstömäärä kasvaa noin 60:een, mikä tekee siitä kooltaan merkittävän kokoisen arkkitehtitoimiston Suomen markkinoilla.

– Vuorelma Arkkitehtien perinteikäs suunnitteluosaaminen edustaa alan huippua ja täydentää hyvin tämänhetkistä korjausrakentamisen ja arkkitehtisuunnittelun asiantuntemustamme. Haluamme rakentaa onnistumisia yhdessä tekemällä sekä asiakkaillemme että henkilöstöllemme, ja meille on tärkeää tarjota alan parasta suunnittelua kaikilla rakentamisen ja kiinteistökehityksen osa-alueilla, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty.

– Vuonna 1958 perustetulla Vuorelmalla on pitkä historia, mahtavia referenssikohteita ja laaja asiakaskunta, josta osa on yhteisiä. Kesäkuussa alkanut yhteistyömme vahvistaa asemaamme erityisesti Lahden alueella, kommentoi Innovarchin toimitusjohtaja Vepe Erikkilä.

Vuorelma Arkkitehdeilla on referenssikohteita ympäri pääkaupunkiseutua, muun muassa Helsingin Asuntotuotantotoimiston Kruunuvuorenranta, YIT:n Vantaan Aviapolis ja EKE:n Espoon Saunalahteen valmistumassa olevat kerrostalokodit. Vuorelma Arkkitehdit on myös ollut suunnittelemassa Vantaan Kivistön asuntomessualueen puutalokorttelia ja Saton suosittuja StudioKoti-asuntoja.

– Olemme aiemmin toimineet kapeahkolla sektorilla, joten yhdistyminen Innovarchiin avaa meille oven paljon laajempiin kuvioihin. Henkilöstömme kannalta tämä on suurenmoinen mahdollisuus laajentaa omaa osaamista ja päästä mukaan mielenkiintoisiin ja monialaisiin projekteihin. Painopisteemme on aina ollut asuntotuotannossa, mutta moni päijäthämäläinen tuntee meidät esimerkiksi Lahden Kauppakeskus Trion suunnittelijoina. Uskon, että resurssien yhdistäminen edustaa suuntaa, johon suunnittelumaailma on menossa. Nykyhankkeet ovat monitahoisia ja edellyttävät kovin monenlaista osaamista. Suunnittelutoimistot, jotka pystyvät tarjoamaan laajan repertuaarin osaamista ja tehokkaat prosessit, ovat vahvoilla tulevaisuudessa. iloitsee toimitusjohtaja Pirjo Vuorelma.

Lisätiedot:
Vesa Pekka Erikkilä
Toimitusjohtaja
Innovarch Oy
040 5477 647
vepe.erikkila@innovarch.fi